U prostorijama Hemijsko prehrambeno tehnološke škole po 26. put za redom organizovan Sajam izviđača kolekcionara, koji tradicionalno organizuje Savez izviđača opštine Čukarica – odred izviđača Mihajlovac.

Sajam je otvorila Nataša Parezanović, direktorka Hemijsko prehrambene tehnološke škole, a otvaranju Sajma su prisustvovali Sekretar Crvenog krsta Čukarice Zvezdan Bradić i predstavnici Saveza izviđača Beograda i ti kao predstavnici GO Čukarica.

Na Sajmu je premijerno prikazan promotivni spot 10. Smotre izviđača Srbije koja će se održati ovog leta na Adi Ciganliji i na kojoj će učestvoavati preko 2000 izviđača iz zemlje i inostranstva.

Učestvujući na Sajmu kolekcionara, učesnici pokazuju ljubav prema kolekcionarstvu, a prvenstveno upornost da sakupljaju, snalažljivost da pronađu, kreativnost da prikažu, nesebeičnost da razmene, istrajnost da očuvaju kolekcije kao kulturno blago izviđačke organiozacije. Upravo su to vrline koje ih čine pravim izviđačima.

Ove godine na Sajmu kolekcionara učestvovali su izviđači iz Slovenije, Crne Gore, Holandije, Beograda, Velike Plane, Novog Sada, Šapca, Bajine Bašte, Jagodine, Starčeva, Ivanjice.