Predivna zimska idila  planine Tare,pitome Zaovine i dobri domaćini iz  Izviđačkog Centra „Zaovine„  ponovo dovele Šabačke izviđače iznad Zaovinskog jezera da provedu deo Zimskog raspusta.

Savez izviđača grada Šapca  je omogućio  svojim članovima iz Odreda„Vera Blagojević„ i  Odreda „CER„ da im početak Zimskog raspusta bude veoma zanimljiv ,atraktivan i ispunjen radošću.

Na  prelepim obronciima  planine Tare na nadmordkoj visini  od 1000 metara iznad jezera Zaovine domaćini Šabačkim izviđačima bili su izviđači iz Odreda izviđača „Bajna Bašta„ u svom izviđačkom centru„Zaovine„. Pod  motom ovogodišnje zimske škole   „Budi spreman budi koristan„ izviđači su realizovali aktivnosti iz Programa Saveza izviđača Srbije kao i raznovrsne radionice.

Savlađivali su teme iz Pionirstva,Preživljavanja zimi,Šifrovanja,Topgrafije  ,izveli su dva marša kao i kreativne radionice , polagali ispite za pojedine izveđačke veštine i veštarstva. U večernjim satima  organizovali su  veoma sadržajna i zabavna druženja.Šabačkim izviđačima u najlepšim uspomenama ostaće predivni  zimski pejzaži  Tare i dobri i susretljivi stanovnici Zaovina sa kojima su imali prilike da se druže.

Izviđači Šapca zahvaljuju se domaćinima  iz Izviđačkog centra „Zaovine„ na uloženom trudu da  im uslovi za  boravak  budu  dobri i poručuju da će rado ponovo doći .

 

                                                                                 SIG  ŠABAC