Kamp na Borackom jezeru je bilo jedno od najlepsih iskustava koje sam imala sa izvidjacima.Malo je reci da smo se mesec dana pre polaska na kamp poceli pripremati za ovu avanturu.Znali smo da ce nam ovo druzenje biti samo jedno u nizu,ali smo jedva cekali da dodje divno avgustovsko jutro da krenemo na dugo ali interesantno putovanje na Boracko jezero.

Sati su nam prolazili kao minuti zeljno iscekujuci da vidimo mesto gde cemo provesti narednih 10dana.U toku putovanja su nam se pridruzili izvidjaci iz O.I ,,Bosko Buha” sa kojima smo se i ranije druzili.Nakon 6 sati provedenih u kombiju i vec male zamorenosti zbog velike vrucine stigli smo na rajsko mesto.Predivno zelenilo nas je okruzivalo,cist vazduh je opijao,a kroz sumu se presijavalo modro-zeleno jezero.Bili smo odusevljeni i znali smo da ce naredn dani ostati zapamceni zauvek.

Docekali su nas domacini iz Zenice,pomogli nam da se smestimo i druzenje je moglo da pocne.Ubrzo su nam se pridruzili izvidjaci iz Prnjavora i Prijedora.Naredni dani su za sve nas bili nezaboravni.Svaki dan je za nas nosio posebnu draz,ali za mene je najveci dozivljaj bio rafting Neretvom,prelepom rekom punom iznenadjenja.Sam spust je trajao par sati.Bilo je puno smeha pesme i sale.Svi smo bili odusevljeni jer nam je Neretva pruzila mnogo lepse trenutke nego sto smo svi ocekivali.

Nakon raftinga vratili smo se u kamp puni utisaka ali i spremni za nove izazove.Svakoga dana smo imali slobodno vreme koje smo provodili na vodi kupajuci se i uzivajuci u prelepoj prirodi koja okruzuje ovo divno jezero.

Jedan dan smo isli na izlet u Mostar,jedan od najlepsih gradova u koji sam ikada bila.Tamo smo obisli Stari grad i Manastir Zitomislic.Drugovi iz kampa i ja smo posmatrali skokove sa Starog mosta i divili se hrabrosti tih ljudi.

U vecernjim casovima smo se zabavljali  raznim drustvenim igrama,zurkama,cak je i jedno vece bilo rezervisano za nezaobilazni maskenbal koji je ovog puta bio na temu- ,,Lepotica i zver ”.Bilo je jako zabavno i interesantno.

Iako su dani bili ispunjeni ubrzo je dosao i taj dan rastanka.Uz suze kao i pesmu smo se pozdravili sa drugovima iz drugih odreda.Razmenili smo brojeve telefona uz dogovor da se i naredne godine opet negde sretnemo na nekom novom kampu sa nekim novim,zanimljivim danima.

U povratku smo svracali u Sarajevo gde smo posetili cuvenu Bas Carsiju kao i Visegrad gde smo se slikali pored poznate Andriceve Cuprije na Drini.

U kampu se rodilo dosta novih prijateljstava,cak i nekih ljubavi,ali svaki dan ostao je duboko urezan u svima nama po divnom druzenju,dobrim ljudima sa kojima smo delili sve radosti koje su nam ovi dani na Borackom jezeru pruzili.

 Neskovic Anja