Od 29. do 31. marta,clanovi Odreda izvidjača ”BajinaBašta” proveli su u svom  domu u Zaovinama.Dan dolaska prosao je u pripremama za naredni dan,vecerom,raspremanjem soba. .Prvo vece provedeno je u letnjoj ucionici I edukativnom radionicom  ,, Prava deteta ‘’ KZP-om gde smo pricali na temu decijih prava I vrsnjackog nasilja.Na kraju večeri napravili  smo plan aktivnosti za subotu , drugi dan u Zaovinama .Nakon ustajanja  drugog dana I doručka počeli smo sa izvidjackim igrama,kosarkom,dečijim šalama I uređenjem prostora oko doma I sakupljanjem smeća plastične ambalaže oko doma I u obližnjoj porti Crkve Posle ručka prioveli smo u  šetnji do Kraklija I Nikolića I kroz šumu.Pričali smo o lepoti Tare,Zaovina i  našim prednostima  koji živimo u ovako lepom kraju i u blizini netaknute prirode. Za trenoka,prošla je šetnja I predveče smo počeli sa pripremama za polaganje zakletve novoprimljenih članova.Pripremili smo  drva za logorsku vatru i sve isplanirali do detalja.Posle polaganje zakletve uz logorsku vatru smo pričali o izviđačkim dogodavštinama.Do povečrja je bilo dosta smeha I šale

Treći dan se budimo sa cvrkutom ptica I mirisom prolećnog cveća BUDI SE PROČEĆE . Polako počinjemo sa pakovanjem ,čišćenjem doma I sa osmehom ga  ostavljamo iza sebe,jer znamo da ćemo se opet sresti za koju sedmicu sa novim članovima I idejama.

Naši izviđači su takođe ovaj vikend proveli u sakupljanju plastićnih čepova koji će kasnije biti donirani organizaciji “Čepom do osmeha”.

 

Teodora Jovanović